30 Aralık 2013 Pazartesi

Antikköy-Çatalca

İstanbul'da sessizliği özleyenler için Çatalca-Antik Köy aradığınız bir yer olabilir
İstanbulun kalabalığından sıkılıpta çokta uzağa gidemeyenler için yapayda olsa bir köy yaratılmış. Bu otantik köy, büyükçekmece kıyısına tepeden bakan bir yerde konumlandırılmış.İlk girişte sizi bi eşşek karşılıyor evet yanlış okumadınız bir eşşekJ  arka fonda türk sanat muziği eşlik ediyor gerçekten farklı bir atmosfer ben pek tanımlayamadım. Köyün İçerisinde  lokantası var.  Et sever bünyeler için ideal bir lokanta çünkü lokantada sadece mangal, yoğurt ve salata var.
Göl manzarasına karşı hamaklar minderler içinde huzurlu zamansız bir atmosfer yaratılmış. İçerisinde çeşitli hayvanların bulunduğu hatta midillisinin  bile olduğu bu mekanın, bu bölüme minik hayvanat bahçesi bile denilebilir.

Haftasonları 8-13 arası açık büfe kahvaltı var. Açık havada ister yer sofrasında ister masada  açık büfe köy kahvaltısı yapıyorsunuz. Açık büfe kahvaltı fiyatı 30 TL İsterseniz öğleden sonra mangal faslına geçebilirsiniz . Mangal ve etler hazır bir şekilde yanınıza geliyor. Et degilde balık sevenlerde düşünülmüş oltalardan birini alıp  oluşturulan göletden  alabalık tutabilirsiniz, Çünkü balık yemek istiyorsanız olta ile siz yakalıyorsunuz. Eğer balık tutmayı beceremiyorsanız sipariş de verebilirsiniz. İçerideki taş fırında ve kiremitte pişirilen alabalığın tadı çokça lezzetli balığın İçine konulan mantar, domates ve biber balıkla harika bur uyum sağlamış. Dileyenler yakaladığı balıkları evine de götürebiliyor.
 Vaktiniz varsa bütün gününüzü sıkılmadan geçirmeniz mümkün. Kahvaltının ardından ister yürüyüş yapın, isterseniz gazete ve kitabınıza gömülün. Tesiste at gezisi yapabiliyorsunuz. Kişi fiyatı 7 TL Ayrıca, Köyün içerisinde ki mağazada antika görünümlü eşyalar satılmakta farkıl bir deneyim yaşamak isteyenler için  gidip görülesi bir yer...

Ulaşımı: Tem yolu üzerinden Çatalca ayrımından çıkıp ilk kavşakta büyükçekmece yönüne (sağa) saptıktan 300 metre sonra  ahmediye köyü bitiş tabelası var işte Antik köyün başlangıç noktası burada...
Keyifli Gezmeler..
 

2 yorum:

  1. kesinlikle gidip görmek istediğim bir yer uzun zamandır...ilk fırsatta gitmek gerek...postun iyi oldu benim için;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Postun faydalı olmasına çok sevindim:)

      Sil