6 Ocak 2014 Pazartesi

Anadolu Kavağı İstanbul Güzellikleri #3#



 

 

Anadolu yakasında oturanlar  İstabulun gürültüsünden nefes  almak isteyenlere alternatif Anadolu Kavağı..




İstanbulun Karadenize açılan koyunda şirin mi şirin balıkçı köyünü andıran Anadolu Kavağı etrafı balıkçılar tekneler çuvallara midye dolduranlarla zamansız bir yer...


Anadolu Kavağında çok sayıda balıkçı restoranı bulunmaktadır. Yöreye has, hazırlanan krepler, deniz ürünleri ve midye tavası ünlü ve lezzetli Burada yapılabilecek en güzel aktivite haftasonu gezisi ve balıkçı restoranlarında yeme içme keyfidir. Anadolu Kavağı, Eminönü'nden kalkan ve boğaz turu yapan vapurların da son uğrak noktasıdır.
Anadolu Kavağında meydanda yer alan pastaneye uğramanızı COCO ve Acıbademinden tatmanızı mutlaka tavsiye ederim. Ayrıca, Anadolu Kavağı meydanında bulunan 18.yy.dan kalma Cevriye Hatun Çeşmesi de ayrıca görmeye değer.

1593 yılına ait Midilli Ali Reis Camii de tarihi eserler arasında ve  askeri alanda yer alan Marko Paşa Köşkü de meşhur yerlerden.

Anadolu Kavağı'nın arka taraflarında tepede yer alan Yoros (Ceneviz) Kalesi de görülmeye değer burada hem Karadenizi hem de boğazı muhteşem manzara eşliğinde seyredebilirisiniz.


Mutlu Huzurlu Haftasonları...
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder