6 Ocak 2014 Pazartesi

Joshua BELL



 

Joshua BELL
8 Ocak 14 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezinde konser verecek olak bu ünlü viritöz bu hafta blog konuğum.

9 Aralık 1967 tarihinde Amerikada doğan Bell'in annesi psikolog babası Bloomington Indiana Üniversitesi'nden emekli profesör. 4 yaşında keman dersi almaya başlayan Bell parlak bir kariyere sahip.
Bell New York Lincoln Center'da, 10 Nisan 2007 tarihinde Avery Fisher Ödülü'ne layık görüldü Anı zamanda, Dan Brown'ın Angels & Demons, soundtracklarını ve keman soloları Joshua Bell e aittir.
Joshua Bell, çoğumuzun adını The washington post yazarı Gene Weingarden in yaptığı sosyal deney ile duyduğu keman virtüözü .
Deneyi size tekrar hatırlatacak olursam,
Deneyle, The washington post yazarı Gene Weingarden insanların algısını ve bu ünlü viritüözün, ünlü olduğu bilinmeden insanlarin ilgisini cekip cekemeyecegini ölçer.  
Joshua Bell, Washington DC metrosunun bir duraginda sabah yogunlugunda altinda kot pantolon, ustunde ceket, başında beyzbol sapkasıyla resital verir. Bell in Önünden geçen 1097 kişi durup dinleyen 7 kişi ve 45 dakikalık konser sonunda topladığı bahşiş ise 32 Dolardır. Daha sonra aynı gün  Washington nun en ünlü konser solonunda bilet fiyatları 100$ satılır ve salon tıklım tıklımdır çünkü Joshua BELL Grammy ödüllü bir viritözdür. Bu sosyal araştırma sonucunda da ortaya çıkan; imaj öyle tesirli birşeydir ki ne sunulduğu değil birşeyin nasıl sunulduğu önemlidir.
8 Ocak günü İşsanatta konser verecek ilgilenenlere duyurulur!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder