20 Mayıs 2014 Salı

ALAÇATI Gezi #1#




Merhaba,
Ara dönemde yaptığımız 4 günlük tatilimizde dört kız arkadaşımla kendimizi Ege’nin kollarına bıraktık. 

Mini tatilde ilk durağımız, damla sakızı kokan arnavut kaldırımlı taş sokakları ve taş evleriyle zamansız ALAÇATI oldu. Bu modern köy şirin taş evleri, rengarenk kapıları camları, dar taş sokakları ile çok tatlı ancak yaz sezonunda aşırı kalabalık. Eğer sizde benim gibi bu şirin beldeyi kalabalıkta sevmiyorsanız,  yaz mevsimi açılmadığı şu günlerde gezmek için kesinlikle tavsiye edilir.
Taş Sokaklara adımımıızı atmadan önce  karnımızı Kumrucu Şevkinin lezzetli kumrusuyla doyurduk. Sonrasında taş sokakları keşfe başladık.İzmir Kumrusu diyince aklıma ilk, kumrusunun yanındaki enfes turşusuyla Şevki geliyor daha sonrada Kumrucu Hikmet.  Merak edenlen için geçen senede 8 TL olan kumru bu senede aynı fiyattı.
Alaçatı kalabalıktan sonra renk renk mağazalarıyla insanın başını döndürüyor.Takı mağazalarında farklı, hoş tasarımlara bulabilirsiniz. (fiyatları uçuk.)
Benim sevdiğim alışveriş yerlerinden biri olan girişteki “Shakespeare in love” çeşit çeşik peştemal ve havlularıyla olmasının yanı sıra, makul fiyata sahip.
Alaçatı, serin rakıların lezzetli balıkların yendiği mavilikler diyarı...
Beyaz badanalı evleri, pencerelerinde asılı rengarenk saksılardan sarkan çiçekleriyle benim için masal diyarı
Aynı zamanda unutmamalı ki; türkiye'nin ilk rüzgar elektrik santralı da burada kurulmuştur.
 Son olarak, Her yıl daha bir kalabalıklaşıp, daha da pahalı bir hale gelsede gitmekten kendimi asla alıkoyamacağım az sayıdaki yerlerden.
Biz burada bir gün geçirdik. Sonraki günlerde tercihimizi Bodrum ve Didim’den yana kullandık bir sonraki yazılarımda onları paylaşacağım.
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder