2 Temmuz 2014 Çarşamba

Bodrum Plajları


Deniz tatili yapılmadan yaz mı olur? Bir plaza çalışanının kendini dinlenmiş hissedebilmesi için deniz tatili olmazsa olmazdır, dinlenmiş olabilmek için kumsalda hiçbirşey yapmadan güneşe kendini bırakmak lazım... 
İşte bu fikirle hareket ederek, İtalya sonrası Ege’nin sıcak kollarına teslim ettik kendimizi...
Bodrum tatiline karar vermeden önce en çok Çeşme mi? Bodrum mu? Ikilemini yaşadık.
Geçen sene Çeşmeden yana kullandığımız , tercihimizi bu yaz Bodrumdan yana kullandık. Bayramda da Çeşmeye gideriz diye teselli olarak, rotamızı Bodruma çevirdik.

Çeşme’de Ayayorgi koyu ile sınırlı seçenekler arasından bir tercih yaparken işimiz çok kolaydı. Ancak Bodrum’da hangi koylara gidelim telaşı sardı bizi. Önce araba kiraladık daha sonra gün gün koyları keşf koyulduk.
Bodrum’un içi başka dışı başka. Koyları bile bambaşka hatta kuzeye bakan koylarla güneye bakanlar bile farklı.
Bu yazıda tatilini Bodrum’a geçirmek isteyenler için kendi gözlemlerime dayanarak çıkardığım bazı ipuçlarına yer vermek istedim. 

İşte Plajlar..

B-long Beach Yalıkavak maldivlerden gelen kumsalıyla harika beyazlığa sahip yumuşacık olsada benim zevkime göre Yalıkavak’ı çok rüzgarlı buldum bu sebeble pek sevmedim. Mekana değinecek olursa; İçeri giriş ücretsiz olsada, içeride 80 TL harcama yapmanız gerekli ayrıca yemekleri çok güzel değil. Mesela bizim tercih ettiğimiz Panini çeşitleri oldukça sıradan ve özelliksizdi. Içecek olarak, Çilek-Karpuz Frozen’ı ve Fesleğenli ayranı tavsiye olunur.

Fink Beach Ortakent/Yahşi
kesinlikle beğendiğim mekan  burasıydı içeri giriş ücreti bulunmuyor bir bileklik alıyorsunuz içerisini para yükleyip harcadığınız kadar ödüyorsunuz. Yemekleri harika çalışanları kibar, yardımsever, içeri gelen müşteri kalitesi oldukça iyi ağaçların altında serin serin güneşlenmenize rağmen denizi akvaryum gibi dalgasız. Mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz biz daha sonraki günlerde tercihimizin çoğunu Fink Bechten yana kullandık.Ayrıca Merkez Marinadaki gece mekanı da en az beach kadar başarılıydı.
Gündoğan’dan Olira Beach mekan güzel yemekler leziz ama favorim olamadı.

Gümbet Escape Beach Mekan kalite açısından vasat altında yarım saatten az zaman geçirerek tercihimizi Yahşiden yana kullandık. Gümbetteki en iyi mekan diye gittik ancak beğenmedik. Mekan’da insanlar çok içiçe olması hoşuma gitmeyen bir özelliğiydi. Profilde vasata yakın olunca, mekana girip çıkmamız bir oldu.  
Yalıkavak Hamak Beach Yalıkavak çok rüzgarlı ve dolayısıyla denizi çok dalgalı, bu beach çok özellikli bir plaj değildi.
Casita (Türkbükü) pek tavsiye etmiyorum. Fiyatları makul, uygun yemek yeme şartıyla sadece yediklerinizi ödeyerek şezlong alabiliyorsunuz. Ancak sıcağın altında mantı biraz ağır kaçıyor.

XUMA Beach (Yalıkavak) Xuma’yı bilmeyen var mı? Bodrumun popüler yerlerinden bir diğeri... Giriş ücretini ödeyerek bileklik aliyorsunuz ve oradan bilekliğinizle harcama yapiyorsunuz yemekler, ortam harika kesinlikle bir diğer favorim.

Bitez koyları daha daha küçük bu yüzden pek tatmin etmedi bizi ama siz, sevimli bi yer olması bizim için yeterli derseniz tercih edebilirsiniz.

Herkese İyi Tatiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder