9 Temmuz 2014 Çarşamba

Modanın Başkenti Milano

Modanın Başkenti Milano
Modanın Başkenti Milano’dan bildiriyorum burada herkes fazlasıyla şık, bu kente adımınızı atar atmaz kendinizi podyumda hissediyorsunuz.

Sanayi zenginlik ve  sanat bir arada olursa ne olur diye merak ediyorsanız cevabı kesinlikle Milano’dur. Milano yaşamak için ideal  ancak gezmek için çok vakit harcanmaması gereken bir şehir, etraf hep acelesi olan, bir yerlere yetişmeye çalışan, şık ama mutsuz gözüken insanlarla dolu.

Milano’yu keşfe ilk olarak Duomo meydanında bulunan, Duomo Katedralinden başlıyoruz. Milano’nun sembolü olan bu katedrale, ister yürüyerek ister metro ile ulaşılabiliyor. 
DUOMO KATEDRALİ

1386 yılında yapımına başlanan bu yapının tamamlanması tam tamına 500 yıl sürmüş. Duomo Katedralinin en etkileyici yanı 135 tane olan kulahı ve duvarlarının bezeli olduğu heykelleri. Dünyanın en etkileyici gotik katedrallerinden kabul edilen bu yapının içerisinde fotoğraf çekmek isterseniz ayrı bir bileklik almanız gerekiyor.Bu kadetralin en büyük kutsal emaneti  İsa’nın çarmıhından bir çividir.
VİTTORİO EMANUELE ÇARŞISI
Duomo’nun hemen yanında bulunan dünyanın ilk alışveriş merkezi ,Galleria Vittorio Emanuele gezmeye başlıyoruz. Mozaik zemini ve cam çatısıyla güzel bir mimariye sahip merkezde  Louis Vuitton Prada’ya  birçok şık mağaza ve resturantı içerisinde barındırıyr.
Da Vinci’nin Son Yemek tablosunun olduğu Santa Maria Delle Grazie müzesi Unesco Dünya Kültür Mirasları arasında bazilika, özellikle görkemli kubbesiyle rönesans döneminin önemli mimari eserlerinden biri. Son Yemek tablosunun görebilmek için birkaç ay öncesinden rezervasyon yapmak gerekiyor. Biz yetişemediğimiz için bu tabloyu malesef ki göremedik.
Geri kalan vaktimizi Milano’da mağazaları gezip alışveriş yaprak değerlendirdik. Milano oldukça pahallı bir şehir sanırım hayatımda ki en pahallı suyu burdan aldım bir suya 4-5 Euro verebiliyorsunuz bu şehirde ancak kozmetik ummadığınız kadar ucuz olabiliyor. Milano çıkışı olan İtalyan Kozmetik markası burda indirimdeydi.

KENT MEYDANI
Milano Ulaşım Rehberi
Milano şehir içi ulaşımı oldukça rahat ve gelişmiş bir şehir. Metro ve tramvaylarla istediğiniz yere kolaylıkla gidebilirsiniz.

Kırmızı iki katlı otobüsler Londra için neyse turuncu tramvaylar da Milano için o kadar ikonik.
Tarihi 1881 yılına dayanan tramvaylar dünyanın en bir şehirdeki en uzun hatlarından birine sahip.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...
SEMPATİK ANNE-OĞULA TEŞEKKÜR EDERİM

2 yorum:

  1. Çok güzel yazı fakat bütün fotoğraflar yamuk :))

    YanıtlaSil