28 Ağustos 2014 Perşembe

Şirince

2012 yılında Maya takvimine göre kıyamet kopacaktı. Herkeste bir hazırlık başladı. Kıyameti bekleyenlere yeni bir grup insan eklendi o sene Şirince de kıyameti bekleyenlerler.
Kıyamet kopmadı ve hala burdayız ancak bu kıyamet söylentileri Şirince’ye epey şöhret kazandırdı. Şirince hakkında o kadar çok şey yazıldı çizildi ki bana söyleyecek pek şey kalmadı. Yine de ben bildiklerimden kısaca derledim topladım. Biraz da Fotograflar size anlatsın.
Şirince Köyü dediğimizde çoğu kişinin aklına ilk gelen meyve şarapları olur. Her ne kadar esans kullanmadıklarını iddia etseler de, meyveden yapılan şarapların 10 tl'den satılmayacağını hepimiz tahmin ediyoruz.
Çoğunlukla esans kullanılan bu şarapların bazılarında meyve esansının kimyasal tadı çok fazla hissediliyor.Eylül’ün ilk haftası bu köyde he şarap festivali yapılıyor yani önümüzdeki hafta bu köy meraklıları için pek eğlenceli olabilir.
Şirince demek sadece şarap demek değildir. Dar sokaklarında gezmesi de bir o kadar zevklidir. Ya da ahşap evlerinde cibinlikli yataklarında uyumak. Kültürel birşeylerde yapmak isterseniz.
Şirince Artemis Taş mektebi gezebilirsiniz.
Bunun dışında Şirince ile ilgili çok yüksek beklentilerde olmamanızı tavsiye ederim.
Aydın'a yakın olan bu belde İzmir'e bağlı ve İzmir Basmaneden bu köye ulaşım çok kolay. Basmane garından Denizli treni ile Selçuk'a, Selçuk otogarından da şirince dolmuşlarıyla köye gidilebilirsiniz
Keyfiniz bol olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder