21 Eylül 2014 Pazar

Venedik Part.2

Merhaba,
Geçtiğimiz yazımda hatırlarsanız sizi Venedik,  Rialto Köprüsünde(Ponte Rialto) bırakmıştık. İşte bu seferki gezi yazımız kaldığımız yerden devam ediyor.
Venedik Rialto’da yapılacak en güzel şey şüphesiz, Granada(Büyük Kanal)  Canal kapsayan bir gondol gezisi olacaktır.
6 kişilik olan bu Gondollar da ki gezi yaklaşık 30 dakika sürüyor ve 6 kişi için 120 Euro ödüyorsunuz. Venedik sembollerinden biri olan bu gondollar
Gondollar yüzyıllardır Venedik içinde taşıma anlamında kullanılsa da artık turistik bir öge halini almıştır. 

Venedik’te gondollar siyahtır bunların neden siyah olduğunu merak etmiş küçük bir araştırma sonrası nedenini öğrenmiştim. Nedenine gelirsek; eskiden Venedik'te ulaşım araçları sizinde bildiğiniz üzere sadece gondollarmış ve Venedik'te yaşayan herkesin bir gondolu muhakkak varmış ve bunların hepsi de rengârenkmiş. 
Venedikliler ve her gün en güzel benimki diye kavgaya tutuşur olmuşlar. Şehrin yöneticileri Venediklilerin bu "en güzel gondol kimin gondolu" kavgasına ve bir yasa çıkartıp son vermişler ve Venedikliler gondollarını siyaha boyamış. Siyah olmasının bir başka nedeni ise siyahın zift renginden kaynaklanan bir renk olmasıyla suya en dayanıklı haline gelmesiymiş.
Gondol turu boyunca neredeyse her binanın tarihini anlatan gondolcumuz sayesinde kanalların arasında gezerken etrafımıza daha dikkatli bakmaya başladık ve Marco Polo gibi tarihi kişiliklerin evlerini de görme şansını yakaladık. Kıvrak hareketler ile yoluna devam eden gondollardaki en büyük risk ise virajlar, bu yüzden binaların köşelerinden dönerken karşıdan gelenleri göremedikleri için bağırarak birbirlerini uyarıyorlar. Daracık balkonları, ahşap kapıları, panjurları ve kemerli pencereleri ile Venedik’in binaları çok fotojenik


Gondol Gezisi sonrası Hard Rock Cafe’de Kahve molası sonrası Rialto köprüsünün karşı tarafında kalan pazara geçtik. Burdan Maske, magnet hediyelik eşya alışverişlerimizi tamamladık. Venedikte eğer iyi bir maske almak istyiyorsanız İtalya damgası olan maskeleri tercihh etmelisiniz onun dışında olan çoğu maske Çinde üretilip pazarlanan maskeler oluyor.
Venedik kesinlikle masalsı bir şehir.İyi fotograf kareleri yakalamak için hiç birşey yapmanıza gerek yok. Şehir size en doğal haliyle sunuyor.


Venedik'te en büyük sorun yerel halkın turiste doymuş olmasından mütevellit pahallı olmuş olması ancak yinede her şeye değer Venedik . 
Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder