22 Ekim 2014 Çarşamba

Devlet Tiyatrolarında "Nice Yıllara"

Merhaba,
Sonbaharın gelmesiyle birlikte tiyatro sezonuna merhaba dedik. Geçtiğimiz senelerde biletlerin online satışı için MyBilet’i kullanılırken bu sene Biletiva.com online satışlar için yetkiliydi. Bende bu siteden ilk defa etkinlik satın aldım.  Biletiva.com ‘da en az MyBilet kadar kullanım kolaylığı sağlıyor ve gidemediğiniz oyun için 24 saat önceden biletinizi açığa alma şansınız bulunuyor.

 Bu ay ki tiyatro biletlerini almak için geç kaldım. Merak ettiğim bildiğim çoğu oyun tükenmişti. Buna rağmen hafta içi illa tiyatroya gideceğim diyerek konusunu,   ilginç bulduğum  Nice Yıllara oyununa Cumartesi 15:00 seansına Cevahir sahnede bilet aldık.

Cumartesi günü yapılmayacak bir şey yaparak,  karayoluyla Boğaziçi köprüsü üzerinden karşıya geçmeye çalışınca da oyuna ucu ucuna yetişmiş oldum. Soluk soluğa oyunda yerlerimizi aldık gevşedik ve seyre koyulduk.
Oyunun konusundan spoiler vermeden bahsedecek olursam, Nice Yıllara, zamanında çok ünlü olan, sayısız oyunda başrol oynamış Zerrin Karaman adlı bir oyuncunun, oyunculuğu bıraktıktan sonraki yaşamını seyirciye sunuyor.
Dekor ve konunun uyumu beni hayran bıraktı. Köhne bir evde eski antika eşyalar, duvarlarda Zerrin Karaman'ın oyunlarının afişleri, kostümler, peruklar ve bir köşede hiçbir zaman çalmayan telefon...
Tek kişilik oyunlarda, konu ne kadar ilgi çekici olursa olsun oyundan kopmamak epeyce zordur. Ancak bu oyunda Defne Yalnız öyle bir oynuyor ki bütün sahneyi dolduruyor. Oyun vurucu bir son ile bitiyor. İzlemeye değer
Şimdiden herkese iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder