Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinde Göztepe Park'ının karşısında yer alan Vino Steak büyük bir o kadarda sıcacık bir ev. Bu özel ev, 1937 yılında inşa edilmiş. Binanın projesi Anıtkabir mimarı olan Emin Halid Onad tarafından yapılmış.
Geniş bir alanı kaplayan Vino Steak House'un lezzetli yemeklerini anlatmaya başlamadan önce, Vino'nun sanatla olan ilişkisinden bahsetmek istiyorum. Vino'nun duvarlarında Türk sanatçıların tablolarla karşılaştım. Deniz hanımın anlattıklarıyla öğrendim ki,
Vino Steak House'da Şeli Art Project işbirliğiyle "Her Restaurant'a Sanat" projesi kapsamında tablolar sergileniyormuş. Ayrıca Fikret Mualla'dan Bedri Rahmi'ye Türk Resim sanatına emek vermiş ustalara özel odalar bulunuyor. Bu aile odaları toplantılar için harika!
Bahsettiğim odalar Vino'nun katında yer alıyor.
Geniş bir alanı kaplayan Vino Steak House'un lezzetli yemeklerini anlatmaya başlamadan önce, Vino'nun sanatla olan ilişkisinden bahsetmek istiyorum. Vino'nun duvarlarında Türk sanatçıların tablolarla karşılaştım. Deniz hanımın anlattıklarıyla öğrendim ki,
Vino Steak House'da Şeli Art Project işbirliğiyle "Her Restaurant'a Sanat" projesi kapsamında tablolar sergileniyormuş. Ayrıca Fikret Mualla'dan Bedri Rahmi'ye Türk Resim sanatına emek vermiş ustalara özel odalar bulunuyor. Bu aile odaları toplantılar için harika!
Bahsettiğim odalar Vino'nun katında yer alıyor.
Şimdi yemeklere dönersek ziyafetimiz Füme Et - Dana&Kuzu ve Peynir Tabağı ile başladı.
Peynir Tabağı'nda Parmesan, Gouda, Füme, Gravyer, Çerkez Füme peynirlerinden seçkiler vardı. Özellikle Gouda peyniri beni büyüledi.
Küçük bir tabakta Bahçe Salatası soframızı şenlendirdi. Taze Yeşillikler, Cherry Domates, Salatalık ve Köy Biberiyle namına layık bir bahçe salatası...
Peynir Tabağı'nda Parmesan, Gouda, Füme, Gravyer, Çerkez Füme peynirlerinden seçkiler vardı. Özellikle Gouda peyniri beni büyüledi.
Küçük bir tabakta Bahçe Salatası soframızı şenlendirdi. Taze Yeşillikler, Cherry Domates, Salatalık ve Köy Biberiyle namına layık bir bahçe salatası...
İstiridye Mantarı
Izgarada pişirilen mantarın diriliğini mi övsem, lezzetini mi kokusunu mu inanın bilmiyorum. Kuşkonmaz görüntüsü kadar sağlıklı oluşu cezbedici...
Izgarada pişirilen mantarın diriliğini mi övsem, lezzetini mi kokusunu mu inanın bilmiyorum. Kuşkonmaz görüntüsü kadar sağlıklı oluşu cezbedici...
Midemiz tıka basa doluyken imdadımıza Limon Sorbe yetişti. Limonun içi oyularak, sorbeyle doldurulmuş ve bu şekilde dondurulmuş.
Limon sorbeyle molasından, KUZU ETLER bölümünde yer alan Kuzu Kafes Muhteşem sunumuyla bütün ilgiyi üzerine çekti.
Ünlü biri gelmişcesine herkes makinalarının deklanşörüne ard arda bastı. 2-3 kişilik servis edilen 900 gramlık Kuzu Kafes'i servis edilen ıspanak ve kaşarlı kumpir taçlandırdı.
Ünlü biri gelmişcesine herkes makinalarının deklanşörüne ard arda bastı. 2-3 kişilik servis edilen 900 gramlık Kuzu Kafes'i servis edilen ıspanak ve kaşarlı kumpir taçlandırdı.
Son olarak, Volcano yani, Çikolatalı sufleden bahsedeceğim.
Volcano yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Ben sufleyi çoğu kez aldığım yumurta kokusundan dolayı pek sevemem. Ancak Volcano harikaydı, pek sevdim.
Volcano yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Ben sufleyi çoğu kez aldığım yumurta kokusundan dolayı pek sevemem. Ancak Volcano harikaydı, pek sevdim.
Vino Steak House keyif dolu sohbeti ve lezzetli yemekleriyle harika bir akşam yemeğiydi. Her şey için Cem KARAKUŞ'a, Deniz SAĞLAM'a ve Esin Hanım'a çok teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder