28 Haziran 2014 Cumartesi

Rota İtalya

Herkese Merhaba,
Bir plaza çalışanı olunca yılın en mutlu günlerini oluşturan günler; Cuma ve yıllık izin günleri oluyor.  Bu sene 15 günlük bir izin günlüğünde tatilimi İtalya’ya planladım. İtalya'da bir gezginin tatmin edebilecek herşey bir aradaydı. Güzel yemekler, etkileyici tarih, sıcak insanlar, harika sahiller, Alışveriş olanakları, Moda ve Sanat...
İtalya’nın Kuzey batısından başlayan İtalya günlüğü Güneybatısı Napolide son buldu. Destinasyonumuzun başlangıç noktası Cenova sonrası, Milano-Venedik-Floransa- Toscana bölgesi(Sienna, Pisa, San Giminiago),-Roma-Napoli-Pompei ve tekrar Roma’dan dönüş güzargahındaydı. İnanılmaz bir yoğun seyahat programı olmasından mı yoksa doyulmaz bir ülke olduğundan mı  15 gün yetmedi . Bana kalırsa Venedik için bir ömür anca yeterdi.
Seyahatimize başlamadan önce bir tur şirketiyle anlaştık. Vize yönlendirmeleri, evrak sürecinde zamanımızı doğru planlamak adına oldukça fayda sağladı.  Mevsim Yaz, iklim akdeniz olunca efil efil elbiseler, flip floplar, sandaletler ve mini şortlar bavulumun demirbaşları arasındaydı ancak seyahatin öncesinde İtalya’da yaşayan rehberimiz Fırat, Hava yağmurlu diye uyarıda bulunca bavul yazlıklardan arınıp, baharlık giyisilerle doluverdi.  Aslıda ince bir yağmurluk da  bizi kurtarabilirmiş. Biz baharlıklarla doldurarak durumu fazlaca abartmışız 4 gün yağmurlu geçmesine rağmen hava yazlıklardan feragat edecek kadar soğuk olmadı. Aksilikler olmadı mutlaka oldu ama keyifli bir zamandı. Asıl depresyon  tatil sonrasında başladı.
2500 Km yol giderek İtalya’yı baştan başa gezdiğimiz seyahat güncesini Cenova’dan başlayıp anlatmaya çalışacağım umarım sizde okurken keyif alırsınız. Fakat öncesinde Bodrum Beachlerini paylaşacağım.
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder