19 Ağustos 2014 Salı

Yaz Bitmeden İstanbul’da Yapılacaklar

Merhaba,
Sende tatilin kötüsü olmaz diyenlerdensen,
Pazartesi’lerden nefret edip Cumayı şenlikle kutlayıp
Haftasonundan maximum fayda sağlamak isteyip birde İstanbulda'ysan
Bu yazı tam sana göre...
İstanbul’a  Adalardan Modalardan, Selamlar olsun
İster Anadolu yakasında ol, ister Avrupa yakasında yazın gidielcek en keyifli semt kesinlikle Moda...Kadıköy’ün sıcak prensi
Moda,  Tarihi yarım ada’yı karşısına alıp tüm sevgisiyle onu kucaklar. İstanbul’da yazlık tadında sahire bir semt Moda  çay bahçeleri dondurmacılarıyla meşhur. Aynı zamanda buraya ulaşımda çok keyiflidir.
Anadolu yakasından İster Kabataş ister Beşiktaş isterseniz Eminönün’den motora keyifli bir deniz yolculuğu sonrası iskeleden Balon yönüne doğru yürüdüğünüzde bu semtin sıcak çay bahçeleriyle karşılaşırsınız. Moda semtinde çay bahçelerinden benim favorim Kemal’in Yeri’dir.
Her bir alanı farklı konseptte olan bu çay bahçesinin renkli bardaklarıyla sıcak personeliyle bir çay bahçesinden çok daha fazlasını hissettirir size... Moda’da dilerseniz rıhtımda oturabilir dilerseniz Yoğurtçu parkında yürüyüş yapabilir dilerseniz de Bahariye Caddesinin tepesinden Kadıköy’e inebilirsiniz. Ben Moda semtinde kahvaltıyla açılışı yapıp, Rex sinemasında filmimi izleyip Bahariye’den de alışverişimi tamamlayıp dolu dolu bir günü geçirebiliyor Pazartei gününe biraz daha az stresle başlayabiliyorum bu yüzden Moda semtinin yeri benim için bambaş oluyor.
Ada Vapuru Yandan Çarklı...
Yazın gelişini Adalara giderek kutluyorsanız, yaza vedanızınıda yine adalardan yapmalısınız. Kabataştan kalkan vapurla 1 saat 25 yolculuk yaptığınızda yolculuğunuzu son durak Büyükada da sonlandırabilirsiniz. Prens adaları bir çok alternatifi birden sunar size...

Piknik yapmak istiyorum diyorsanız siz topluca Heybeliada’ya alalım. Bozulmamış doğası ve tenha oluşuyla huzurlu bir piknik için kesinlikle en iyi alternatif. Dilerseniz Heybelide de bisiklet kiralayabilirsiniz ancak adaların tepelere konumlandığını unutmayınız!

Küçük bir arkadaş grubuyla gidip sahil kenarında dalgalar eşliğinde sohbet edeceğiz biz diyorsanız, sizi Burgazada’ya alalım.Burgazada’ya gitmişkende Sinem dondurmadan dondurmanızı yemeden, Ergün pastanesinin speciallerinden tatmadan gelmeyin...
Ayağım Suya Değsin
İzinleriniz bitmiş olabilir ancak siz hala deniz mevsimini kapatamıyorsanız. İstanbul’daki Beach-lerle idare edeceksiniz şimdilik...
Kilyos Beach alternatifleri açısından oldukça zengin bu noktada  size bunlardan birkaç favorimi sunabilirim. Eğer serin bir plaj olsun diyorsanız Mimar Sinan Üniversitesin Beach’i Baykuş sizin için iyi bir alternatif olacaktır. Mimarsinan Üniveristesi öğrecilerine 5 TL girişi olan bu plaj haftasonu 10 TL eğer sizde benim gibi sadece ziyaretçiyseniz haftasonu 25 TL ödeyerek bu plajdan faydalanabilirsiniz.  Yine bir Üniversite Beachlerinden, Burc Beach Hafta içi giriş ücreti 35 haftasonu 45 TL sezonluk üyeliği ise 650 TL. İstanbul’da en pöpüler beachlerden biri Solar Beach içerisinde resturantı olan bu beach aktiviteler açısından oldukça zengin içeri girişi hafta içi 25 Haftasonu ise 45 TL. Kilyos’ta yine bir başka alternatif Suma Beach burasıda hafta içi 20 TL hafta sonu 40 TL giriş ücreti bulunuyor. Adalardan denize girmek istiyorsanız . Bostancıdan ulaşımın olduğu Sedef Adası olabilir. Özel bir kuruluş olan Sedef Elio tarafından işletilen bu ada resturantı plajıyla çok keyifli bir mekan.
İstanbul’un Akciğerlerinde Soluklanmak
Hem yürüyüş yapmak hemde  kitap okuyabileceğiniz bir yer istiyorsanız şehrin akciğerleri parklarına doğru  uzanabilirsiniz. İsmini ünlü futbol klübünden alan Fenerbahçe parkı, dinlenmek yürüyüş yapmak hatta piknik yapmak için ideal, aracınızı parkın hemen yanında ki  otoparka isterseniz bırakabilirsiniz.
Çengelköyde’ki otoparktan sonra istanbuldaki en ucuz otoparklardan biri burasıda 4 TL ile başlıyor. Eğer biraz şanslıysanız sahilede aracınızı parkedebilirsiniz.  Bu parkın içerisinde yeralan Romantika Cafe favori kafelerden bir diğeri...

Avrupa yakasında olanlar için en büyük alanlardan biride Maçka Parkı etrafında nargile içebileceğiniz kafelerde bulunuyor aynı zamanda dümdüz haliyle bisiklet sürmek için sahilden sonra gelen harika bir alternatif. Haftasonu tarihi yarımadada müzeleri ziyaret edip İstanbul’da turist olmak istiyorsanız soluklanmak istediğinize kendinizi Gülhane parkında bulacaksınız.
Yarımadada burunda yer alan Gülhane Parkı harika bir alternatif. Avrupa Yakasındaki en büyük parklardan biride Yıldız Parkı, 10 hektar alana yayılan bu park içinde belediye tarafından işletilen Çadır ve Malta köşkü bulunuyor, fiyatlarıda oldukça makul park Beşitaş ile Ortaköy arasında yeralıyor otoparkıda tüm gün 5 TL.  Tekrar Anadolu yakasına gidecek olursak Üsküdar’da ki Fethipaşa korusu İstanbulun oksijen tanklarından bir diğeri. Yine Çamlıca tepesi bir başka alternatif.
Bunların hiç birini yapmak istemezseniz, sahillerde yürüyebilirsiniz. İstanbul yaz bitmeden yapılabilecek bir çok şeye sahip tatilinz bitse bile
Herkese Mutlu Haftalar.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten zevkle okudum, şuan işi gücü bırakıp kendimi İstanbul sokaklarına atasım geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Pazartesi günü okunmamalı" uyarısını yapmayı unutmuşum zira daha Cuma'ya çok var. Her okuduğumda aynı hissi yaşıyorum. Ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil