8 Ekim 2014 Çarşamba

Masallardan Kalma Sangimignano

Az gittik uz gittik Toskana bölgesini arşınladık. İtalya’da rönesansı yaşamak istiyorsanız Toskana bölgesinde olmalısınız.
Pisa bölgesini, Floransa’yı kapsayan Toskana İtalya’nın tarihinden kültürüne bütün zenginliklerine doyduğu Toskana'da bugünkü rotamız bu Sangimignano
Bir yer düşünün, evlerinin taş oyuklarına kuşların yuva yaptığı, balkonlarda daracık alanlara iplere çamaşırların asıldığı, ufacık ama bir minik köy hayal edin.

 Çevresi bağlarla çevrili Sangimignano işte tamda burası  sizi alıyor bambaşka bir zamana götürüyor. Sangimignano adını tarihi kulelerinden alıyor.
Geçmişte sayısı 72’ymiş, bugüne ise 14’ü ulaşmış. San Gimignano delle Belle Torri (yani Güzel Kulelerin San Gimiganno’su)
Kasabaya ulaşım , Siena ve Floransa’dan tren ya da otobüsle Poggibonsi’ye, buradan da otobüsle 20 dakikada sonunda bir yolculukla gerçekleşiyor
Kasabaya ulaştığınızda, kendinizi ortaçağ film setinde gibi hissedeceksiniz. Sokaklar, evler muazzam, kentin mimarisi etkileyici.
İtalya’nın her yerinde dondurma yemelisiniz. Eğer sıra gözünüzü korkutmazsa bu meydandaki Gelateria di Piazza’dan dondurmalarınızı alın çünkü 2006-2007-2008-2009 senelerindeki ödüllü dondurmacısı bence kesinlikle harika!
San Gimignano’da çok sayıda müze var. Genelde hafta içi 17.00’de, hafta sonları ise 19.00’da kapanıyorlar.
Ortaçağ işkence aletlerinin sergilendiği ‘Museo della Tortura e di Criminologia Medievale’ dikkat çekici fakat biraz ürkütücü!
Dondurmacının karşısında ki giyotin meydanında gelen geçeni izleyip turist olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Giyotin meydanı dedim de, bu kasabanın içinde var bir şiddet yanlılığı ama biz çözemedik.
Kasabanın tepesine çıktığınızda alabildiğince yeşil ,  eşsiz bir manzara sizi karşılıyor olacaktır.
Kasabanın sokaklarını arşınladıkça ortaçağın dokusunu daha çok hissedeceksiniz ben birkaç kareyle size o hissi yaşatabildi isem ne mutlu bana!
Bir başka gezi yazısında görüşmek dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder